Rösti van rode biet met geitenkaas en zoet-zure honing

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 250 g bintjes
  • 250 g rode biet
  • 2 eetl boter
  • 2 eetl honing
  • 2 eetl wittewijnazijn
  • 200 g geitenkaas
  • Zwarte peper en zout
  • Erwtenscheuten, bloedzuring en olijfkruid
  • 4 eetl grof gehakte walnoten
  • Flinterdunne schijfjes gele en witte bietjes

Bereiding

  1. Schil en rasp de aardappelen en rode biet in fijne reepjes. Kruid met wat peper en zout. Meng alles heel goed.
  2. Verwarm een bakpan met boter en bak van de aardappel-rode-bietmengeling kleine krokante pannenkoeken.
  3. Breng honing en azijn samen aan de kook.
  4. Verdeel de rösti over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas over de rösti en garneer met de rest van de garnituur. Besprenkel met zoet-zure honing.