Salade met Damse Mokke selder en witloof, walnoten en vinaigrette met honing en mosterd

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 300 g Damse Mokke (op basis van koemelk, maar de geitenmelk-versie kan ook)
  • 2 botjes veldsla
  • 4 witte selderstengels
  • 1 eetl fijne griessuiker
  • 2 eetl wittewijnazijn
  • 100 g walnoten, licht geroosterd
  • 3 stronkjes witloof, fijngesneden
  • Peper van de molen, zeezout

 

Voor de vinaigrette

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eetl honing
  • 1 eetl dijonmosterd
  • 1 eetl rodewijnazijn
  • 3 eetl zure room
  • 1 eetl worcestersaus
  • 4 eetl koolzaadolie

Bereiding

  1. Snijd de korst van de kaas en snijd de kaas in blokjes.
  2. Schil de selderstengels en snijd ze in kleine stukjes van ongeveer 0,5 cm. Bestrooi de selder met de suiker en besprenkel met de wittewijnazijn. Meng de selder en laat een halfuur trekken in de koelkast. Laat de selder uitlekken en meng de selder met de blokjes Damse Mokke, de grof gehakte walnoten en het witloof en breng op smaak met peper en zout.
  3. Mix de honing, knoflook, mosterd, rodewijnazijn, zure room, worcestersaus en de koolzaadolie tot een dik vloeibare dressing en smaak af met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe.
  4. Verdeel de veldsla over de borden en schik hierop de rest van de salade. Druppel de dressing erover en werk eventueel af met wat kervel en rodebietscheuten.