Savooistamppot met spek en komijn

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1/4 savooikool
  • 800 g bloemig kokende aardappelen
  • 150 g gerookt spek in reepjes gesneden
  • 80 g boter
  • 0,5 dl melk
  • 2 eierdooiers
  • 1 koffiel komijnzaad
  • Peper van de molen, zeezout, vers geraspte nootmuskaat

Bereiding

  1. Snijd de savooikool in fijne reepjes, spoel grondig onder koud, stromend water.
  2. Blancheer de savooikool in een ruime hoeveelheid kokend, gezouten water in circa 5 minuten. Verfris onmiddellijk in ijswater en pers de savooikool goed uit.
  3. Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend, gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze goed uitstomen.
  4. Bak het spek krokant in een lepel arachideolie, voeg de komijn en de savooikool toe laat even opwarmen.
  5. Warm de melk op met de boter en kruid de melk met peper, zout en vers geraspte nootmuskaat.
  6. Plet de aardappelen met de melk en de eierdooiers en roer er de savooi en het spek door. Breng verder op smaak indien nodig.