Scheermessen met paprika, lente-ui en sesam

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 scheermessen
  • 1 rode papika
  • 2 roma tomaten, gepeld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 3 lente-uitjes
  • 4 takjes koriander, geplukt en fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaad

 

 

  • 1 teentje knoflook
  • 1 mespunt sambal
  • 1 eetlepel olie
  • 1 afgestreken eetlepel aardappelzetmeel
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 limoen, in partjes gesneden

Bereiding

  1. Spoel de scheermessen in ijskoud water.
  2. Schil de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  3. Snipper het teentje knoflook fijn. Snipper de lente-uitjes fijn.
  4. Verhit een weinig olie in een grote pan en voeg de scheermessen toe, plaats een deksel op de pan en laat de scheermessen mooi open komen.
  5. Neem de pan van het vuur en haal de scheermessen eruit. Giet het kookvocht in een kom.
  6. Stoof de paprika en de knoflook aan in een weinig olie, voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zachtjes sudderen, voeg de sambal en de lente-uitjes toe.
  7. Roer het aardappelzetmeel los in het kookvocht van de scheermessen en voeg de sojasaus toe.
  8. Voeg de scheermessen bij de paprika en roer goed om, voeg nu het kookvocht toe en laat alles nog 2 minuten sudderen, bestrooi met het sesamzaad en de fijngehakte koriander.
  9. Schik de scheermessen op de borden en serveer met enkele partjes limoen.