Schorseneer, rode biet, witloof, hert en rode ui

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 Belgische hertensteaks
  • 4 schorseneren
  • 1 rode ui
  • 4 rode bieten
  • 1 stronk roodloof
  • 8 stronkjes witloof
  • 1 bussel waterkers
  • 2 dl wildjus

 

  • 1 espresso
  • 4 sjalotten
  • 1 tak tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 3 jeneverbessen
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 dl groentebouillon
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 2 eetl boter

 

Bereiding

  1. Snipper de sjalotten en knoflook fijn en stoof daarna aan met een eetlepel olijfolie. Voeg de jeneverbessen en tijm toe en blus vervolgens met een tas espresso. Bevochtig daarna met de wildjus.
  2. Stoof zes van de acht stronkjes witloof aan in boter en bevochtig met de groentebouillon. Stoof samen met de peper, zout en een snuifje nootmuskaat gedurende tien minuten gaar op een laag vuur met het deksel op de pan.
  3. Pers de rode bieten met een sapcentrifuge en kook de geschilde schorseneren beetgaar in het gezouten bietensap. Schil de rode ui en snijd in ringen. Pluk de blaadjes van de roodloof en overgebleven witloofstronkjes.
  4. Kleur de steaks goudbruin in een braadpan met weinig vetstof. Breng op smaak met peper van de molen en zout.
  5. Snijd de steaks in drie gelijke stukken en halveer de gestoofde witloofstronken. Dresseer alles mooi samen op een bord. Werk af met waterkers.