Slasoep met gebakken langoustines en dille

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 12 langoustines
  • 1 kropsla
  • 3 witte selderstengels
  • 2 uien
  • 1 bloemig kokende aardappel
  • 1 l groente- of gevogeltebouillon
  • 1 klontje boter
  • 3 takjes dille
  • Peper van de molen, zeezout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder de staarten van de langoustines en pel ze. Verwijder de darmkanaaltjes met behulp van een mespunt. Schik de langoustinestaarten op keukenpapier en zet ze zo snel mogelijk weer in de koelkast.
  2. Schil de aardappelen en snijd de aardappel in kleine blokjes. Snipper de uien en de selder fijn en stoof ze glazig in de boter. Voeg de aardappelblokjes toe en voeg de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat verder sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
  3. Was de sla grondig in koud water, houd de binnenste blaadjes apart en snijd de rest van de sla grof. Voeg de sla net voor het serveren toe aan de soep en mix alles tot een gladde soep in de blender, breng op smaak met peper van de molen en zeezout.
  4. Bak de langoustines kort in een hete pan met een scheutje olijfolie, kruid ze met peper en zout en laat ze even uitlekken op keukenpapier.
  5. Schenk de soep uit in de borden, scheur de binnenste blaadjes van de kropsla en schik ze in de soep, werk af met de gebakken langoustines en enkele plukjes dille.