Soufflé van plattekaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1/2 kg verse volle plattekaas
  • 3 eieren
  • 200 g kristalsuiker
  • 1 vanillestok

Voor de coulis van passievruchten

  • 3 passievruchten
  • 1/8 l water
  • 2 eetl kristalsuiker

 

 

Bereiding

  1. Bereid de coulis. Meng water en suiker en laat tot een lichte siroop opkoken. Snijd de passievruchten doormidden. Haal het vruchtvlees eruit met een lepel en giet het door een zeef. Meng het vocht met de siroop. Giet het mengsel in een spuitbusje en laat in de koelkast afkoelen.
  2. Breek de eieren en houd de eiwitten apart. Snijd het vanillestokje open. Haal er met een mespunt het merg uit.
  3. Meng de kaas met de eidooiers en het vanillemerg. Klop de eiwitten stevig op en spatel die onder het kaasmengsel. Giet de massa over in een soufflépot of in verscheidene potjes.
  4. Verwarm een oven voor op 180°C.
  5. Laat de soufflé 10 minuten bakken tot hij voldoende gerezen is.