Spaghetti met curry en gerookte zalm

Dirk De Prins

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 500 g spaghetti
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel zacht currypoeder
  • 1 dl gevogeltebouillon
  • 1 dl lichte room (20 % vetgehalte)
  • 200 g gerookte zalm
  • 2 scheutjes olijfolie
  • Peper en zeezout

Bereiding

  1. Laat de gehakte sjalot gedurende 3 minuten zacht aanfruiten in wat olijfolie.
  2. Strooi het currypoeder uit over de sjalot. Laat 30 seconden verder bakken. Giet dan de bouillon en de room in de pot. Laat 10 minuten inkoken zonder deksel tot een mooi gebonden sausje is ontstaan.
  3. Kook ondertussen de spaghetti in gezouten water waar een scheutje olijfolie werd aan toegevoegd. Zet geen deksel op de pot. Kook de pasta zo lang als op het pakje staat aangegeven.
  4. Snijd de gerookte zalm in fijne reepjes.
  5. Giet de spaghetti af. Doe de pasta bij de currysaus. Meng. Voeg dan de gerookte zalmreepjes toe en serveer onmiddellijk.