Spaghetti met tonijn

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 350 g spaghetti
  • 2 eetl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 kleine gedroogde pepertjes (in hun geheel)
  • 1 blik gehakte tomaten
  • 1 blik tonijn in olijfolie
  • 1 eetl kappertjes in ’t zuur
  • 2 eetl fijngehakte platte peterselie
  • Peper en zout

 

 

Bereiding

  • Kook de spaghetti klaar volgens de regels van de kunst: zonder deksel op de pot in goed gezouten kokend water. Laat koken tot de spaghetti beetgaar, al dente, is. Gebruik de kooktijd die op het pakje staat aangegeven als richtlijn.
  • Giet de olijfolie in een wok. Laat er de geplette looktenen en de pepertjes gedurende een minuut zacht in opbakken. Schep de knoflook en de pepertjes uit de olie.
  • Giet de gehakte tomaten in de olie. Peper zeer uitvoerig en meng. Laat de tomatensaus een vijftal minuten zacht pruttelen.
  • Giet de olie van het blik tonijn weg. Verkruimel het vlees van de tonijn en houd bij.
  • Schep de beetgare spaghetti bij de tomatensaus. Voeg dan pas de tonijn, de uitgelekte kappertjes en de fijngehakte peterselie toe. Meng grondig en verdeel over de borden. Versier elk bord eventueel met een paar grote kappers.