Stoofpotje van kalfsnek, flageolets en paprika

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 ui, fijngesneden
  • 3 rode paprika’s
  • 2 gele paprika’s
  • Olijfolie
  • 200 g gare tuinbonen (eventueel uit de
  • diepvries)
  • Een paar takjes verse tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 600 g kalfsnek
  • Peper en zout
  • Een flinke klont boter
  • Een glas witte wijn
  • Een bosje basilicum
  • 1 tomaat, concassé
  • Een bosje peterselie
  • Zeste van 1 citroen

Bereiding

  1. Laat de ui traag karamelliseren in boter.
  2. Snijd 2 rode en alle gele paprika’s in reepjes, verwijder de zaadlijsten. Meng ze met een scheutje olijfolie, de licht geplette knoflook en de tijm. Zet 20 minuten in een op 220°C voorverwarmde oven.
  3. Gril de overgebleven rode paprika tot het vel zwartgeblakerd is. Verwijder dan het vel en de zaadlijsten. Mix met een scheutje olijfolie tot een gladde pasta.
  4. Meng gekaramelliseerde ui, tuinbonen, paprika’s en paprikapasta in een ovenschaal en leg hier de reepjes spek bovenop.
  5. Braad de kalfsnek rondom rond mooi goudbruin aan in schuimende boter. Breng goed op smaak met peper en zout.
  6. Leg het vlees bovenop de groenten.
  7. Giet de boter uit de pan en deglaceer de pan met de witte wijn. Giet deze over het vlees. Zet 45 minuten onafgedekt in een op 190°C voorverwarmde oven. Laat daarna 15 minuten rusten.
  8. Leg het vlees op een snijplank en snijd in plakjes. Leg de plakjes weer op de groenten. Werk af met basilicum, tomatenblokjes, peterselie en citroenzeste.