Tabouleh van quinoa met kruiden

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 zakje quinoa
  • 1/2 bos lente-uitjes
  • Enkele muntblaadjes
  • Enkele korianderblaadjes
  • 1 eetl zonnebloempitten
  • 1 eetl lijnzaad
  • 1/2 biolimoen (voor de zeste)
  • 1/2 groen pepertje
  • Olijfolie
  • Zout

Bereiding

  1. Rooster de quinoa in een pan met antiaanbaklaag op een zacht vuur zonder vetstof.
  2. Doe hetzelfde met de zonnebloempitten.
  3. Neem een kookpan, voeg de quinoa toe met 2,5 keer zoveel water en een snuifje zout. Laat koken tot al het vocht is opgeslorpt.
  4. Hak de lente-uitjes, de munt en de koriander fijn. Haal de zeste van de limoen. Snijd het pepertje in ultrafijne stukjes, zonder de zaadjes.
  5. Laat de quinoa uitlekken en meng vervolgens met de verse kruiden, de zeste en het fijngesneden pepertje. Voeg er de zonnebloempitten, het lijnzaad en wat olijfolie aan toe.