Tagliatelle met knorhaan en asperges

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 knorhaanfilets ontschubd en ontgraat
  • 400 g tagliatelle
  • 12 witte mechelse asperges
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 4 takjes platte peterselie fijngesnipperd
  • Sap van 1 citroen + 1 citroen in fijne schijfjes gesneden
  • 4 eetl olijfolie
  • Peper van de molen en zeezout

Bereiding

  • Droog de schijfjes citroen in een oven op 80-100°C in ongeveer 30 à 40 minuten.
  • Schil de asperges van de punt naar de voet en breek de uiteinden af.
  • Blancheer de asperges 4 minuten in kokend, gezouten water en laat ze afkoelen op een doek.
  • Dep de knorhaanfilets goed droog en bak ze met de velkant naar beneden in een pan met een weinig olijfolie, draai ze om en laat zet het vuur uit. Kruid de knorhaanfilets met peper en zout.
  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit wat olijfolie in een pan en voeg de fijngesnipperde knoflook toe, laat 1 minuut zachtjes meebakken en voeg vervolgens de pasta en de asperges toe. Warm het geheel goed door, breng op smaak met peper en zout. Schik de asperges op de borden en verdeel de pasta over de asperges.
  • Blus de pan met het citroensap en voeg de fijngesnipperde platte peterselie toe.
  • Verdeel de bekomen saus over de pasta en schik er de knorhaanfilets op.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save