Tandoori van rode biet

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1 kg rode biet
  • 2 rode uien
  • 2 eetl tandooripasta (bij de wereldvoeding in de supermarkt)
  • 2 dl volle yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein stukje gember
  • 4 lente-uitjes fijngesnipperd

Bereiding

  1. Was de rode bieten grondig onder stromend water met behulp van een groenteborstel.
  2. Zet de rode bieten ongeschild op in koud, gezouten water en breng ze aan de kook. Gaar de rode bieten in circa 40 minuten tot 1 uur afhankelijk van de grootte. Controleer of de bieten gaar zijn door er met een mesje in te prikken, wanneer het mesje er vlot weer uitglijdt zijn de bieten gaar.
  3. Giet de bieten af en bewaar 2 dl van het kookvocht. Laat ze even afkoelen en pel ze, snijd de bieten vervolgens in kleine partjes.
  4. Snijd de rode uien grof en hak de gember en de knoflook fijn.
  5. Verwarm een weinig olie in een diepe pan en laat hierin de gember en de knoflook zachtjes fruiten, voeg vervolgens de rode uien toe en laat de uien onder deksel gaarstoven op een laag vuur.
  6. Voeg de rode bieten toe wanneer de uien bijna zacht zijn en roer er vervolgens de tandooripasta door. Giet het kookvocht van de bieten erbij en laat alles een tiental minuten zachtjes sudderen.
  7. Voeg tot slot de yoghurt toe en roer goed om, laat nog even zachtjes pruttelen zonder door te koken en smaak het stoofpotje af met zeezout.
  8. Bestrooi met wat fijngesnipperde lente-uitjes en serveer met basmatirijst.