Tartaar van kalfsvlees met gebakken asperges

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 400 g kalfsoester
  • 1 bussel witte asperges
  • 2 eetl extra vierge olijfolie
  • Zwarte peper van de molen
  • Fleur de sel
  • Enkele plukjes kervel
  • Aspergescheuten
  • Krulandijvie en jonge spinazie

 

 

Bereiding

  1. Schil de asperges en kook ze 4 minuten voor in kokend, gezouten water. Leg de asperges open op een keukendoek en laat ze snel afkoelen. Snijd ze in stukken.
  2. Snijd de kalfsoesters met een scherp mes tot een heel fijne tartaar. Breng de kalfstartaar op smaak met extra vierge olijfolie, fleur de sel en vers gemalen zwarte peper.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de versneden asperges goudbruin, de asperges moeten mooi beetgaar zijn, dus laat ze zeker niet té lang bakken. Kruid de asperges met peper en zout.
  4. Verdeel de tartaar van kalfsvlees over 4 serveerringen en druk ze heel lichtjes aan, schik er de gebakken asperges op en werk af met de kruidensla die vooraf is opgewerkt met een druppeltje extra vierge olijfolie.