Thaise kokossoep met citroengras

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 dl kokosmelk
  • 1 l groentebouillon
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 stengels citroengras
  • 1 kleine groene + 1 kleine rode chilipeper
  • 5 snijbonen

 

  • 3 jonge wortelen
  • 1 busseltje groene aspergepunten
  • 8 shiitakepaddenstoelen
  • 4 mini-maïskolven
  • 2 eetl vissaus
  • 2 eetl arachideolie
  • 1 limoen
  • 1 busseltje verse koriander

Bereiding

  1. Verwijder de zaadlijsten uit de chilipepers.
  2. Snipper de chilipeper, gember en knoflook fijn.
  3. Snijd alle groenten in kleine stukjes.
  4. Snijd de stengels citroengras over de lengte in.
  5. Stoof de gember, knoflook en chilipeper lichtjes aan in de arachideolie tot alles begint te geuren. Voeg de bouillon en de stengels citroengras toe en breng alles aan de kook. Voeg alle groenten behalve de shiitake  toe en gaar ze ca. 5 minuten in de bouillon. Voeg nu de kokosmelk toe en breng de soep tot tegen het kookpunt aan. Voeg de shiitakes toe en breng de soep op smaak met de vissaus, wat limoensap en vers gesneden koriander. Neem de stengels citroengras uit de soep en serveer heet.