Thaise kokossoep met garnalen en basilicum

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 16 à 20 grote roze garnalen
  • 3 dl kokosmelk
  • 2 dl visbouillon
  • 3 dl water
  • 1 eetl thaise groene currypasta (naar smaak)
  • 1 stukje gember van 3 cm
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 busseltje basilicum
  • 2 stengels citroengras
  • 1 kleine chilipeper
  • 1 komkommer in fijne plakjes gesneden
  • 1 wortel in fijne plakjes gesneden
  • 1 groene paprika in kleine reepjes gesneden
  • 4 lente-uitjes fijngesnipperd
  • Zeezout
  • 2 eetl arachide-olie

Bereiding

  1. Pel de garnalen en laat de staartjes eraan, verwijder de darmkanalen en zet de garnalen koud.
  2. Breng de visbouillon en het water aan de kook met de knoflook, gember, citroengras, chilipeper en de helft van de basilicum. Laat dit 20 minuten trekken op een zacht vuur.
  3. Zeef de bouillon en voeg de groene currypasta en de kokosmelk toe. Laat de soep 5 minuten doorkoken.
  4. Voeg nu de groenten toe en laat ze 4 à 5 minuten garen in de soep.
  5. Voeg de garnalen toe en laat de soep nog 3 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Breng de soep op smaak met wat zout en voeg de lente-uitjes en de rest van de basilicumblaadjes net voor het serveren toe.