Toast champignon revisited

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 1/4 liter melk
  • 100 g li vi cinsy (of een andere kaas met harde korst)
  • 250 g paddenstoelen, naar keuze volgens markt- en seizoensaanbod
  • 4 dikke sneetjes wit brood
  • 1 eendenborst
  • 4 langoustines
  • 2 eetl limoensap
  • 1 kg grof zout

 

  • 100 g suiker
  • 1 teentje look
  • Tijm, laurier
  • Zeste limoen
  • Gebroken peper
  • Lookboter
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Bereid de pekel door het grof zout, suiker, zeste, tijm, laurier, geplette look en peper te mengen. Snijd het vel van de eendenborst kruiselings in en bedek met de pekel. Zet er wat gewicht op en plaats gedurende 3 uur in de koeling.
  2. Verwijder al het zout, spoel na en laat 1 nacht onafgedekt drogen in een koele, geventileerde ruimte. Zorg dat de kat er niet bij kan.
  3. Rook de eend op eikenhoutsnippers, 5 minuten langs elke kant.
  4. Bak de sneetjes brood krokant in olijfolie.
  5. Bak de langoustines ook in olijfolie.
  6. Bak de paddenstoelen in lookboter. Kruid naar smaak met peper en zout en voeg op het einde het limoensap aan de paddenstoelen toe.
  7. Breng melk aan de kook, brokkel de kaas erin, laat die in de melk smelten en meng tot je een homogene saus hebt. Laat afkoelen
  8. Snijd de eend in zo dun mogelijke sneetjes. Dresseer het bord zoals op de foto of naar keuze.