Tortilla met gegrilde zuiderse kip en kruidenkaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 gemarineerde zuiderse kipfilets
  • 8 tortilla’s
  • 1 avocado
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 12 gekonfijte tomaatjes
  • 200 g verse kaas type Philadelphia
  • 1 eetl fijngesnipperde platte peterselie
  • 1 eetl fijngesnipperde bieslook
  • 1 eetl geritste verse tijm
  • 1 koffiel geraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 eetl olijfolie
  • 2 Little gem slakropjes
  • Enkele druppels citroensap
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Mix de verse kaas met de kruiden, een scheutje olijfolie en de knoflook.
  2. Gril de gemarineerde zuiderse kipfilets op de grill of op de barbecue aan beide zijden in circa 10 minuten aan elke kant en laat ze rusten onder aluminiumfolie.
  3. Snijd de paprika in ringen van ongeveer 0,5 cm. dik en gril ze.
  4. Snijd de avocado in blokjes en snipper de slakropjes grof.
  5. Gril de tortilla’s kort aan elke zijde op de barbecue of op de grill.
  6. Bestrijk de tortilla’s met de kruidenkaas en verdeel er de sla, gekonfijte tomaten, avocado en gegrilde paprika’s over.
  7. Snijd de gegrilde kipfilet in plakjes van 1 cm en schik ze bovenop de salade. Serveer meteen!