Vacherin Mont d’Or met uitjes en balsamico

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 Vacherin Mont d’Or-kaas (in een houten mandje)
  • 2 spaanse uien (grote)
  • 1 dl balsamico-azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 stokbrood
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 2 takjes tijm, geritst
  • 30 g boter, gesmolten
  • Olie

Bereiding

  1. Pel de uien en snijd ze doormidden, snijd de uien in fijne schijfjes.
  2. Verhit de olie in een anti-kleefpan en voeg de uien toe, laat de uien mooi bruin kleuren op een laag vuur.
  3. Voeg de suiker bij de uien en laat nog 1 minuut zachtjes verder bakken, blus de uien met de balsamico-azijn en laat deze volledig wegkoken.
  4. Kruid de uien met peper en zout en voeg er de geritste tijm aan toe.
  5. Neem de Vacherin Mont d’Or uit de verpakking en plaats het houten deksel onder het houten mandje. Verwijder het etiket uit de kaaskorst met een mesje.
  6. Verwarm de oven voor op 220°C en zet de kaas in de oven, laat ongeveer 15 minuten bakken tot wanneer de kaas mooi lopend is geworden.
  7. Snijd het stokbrood op 2,5 à 3 cm en bestrijk de sneetjes stokbrood met de gesmolten boter, toast het brood onder de grill tot het goudbruin is.
  8. Serveer de kaas met de warme uitjes en het getoaste stokbrood.