Varkenshaasje met spek, paksoi, maïs en piquillos

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 varkenshaasjes van ongeveer 180 à 200 g elk
  • 1 paksoi
  • 2 maïskolven
  • 1 blik of bokaal piquillos (pittige spaanse paprikasoort, kan ook vervangen door geroosterde en gepelde paprika)
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 20 flinterdunne plakjes gerookt spek

 

Bereiding

  • Snijd de maïs van de kolven en stoof aan in een weinig olijfolie, bevochtig met water tot de maïskorrels onderstaan en voeg wat zout toe, gaar de korrels onder deksel op een laag vuurtje, ongeveer 10 à 12 minuten.
  • Was de paksoi grondig onder koud stromend water. Snijd in stukjes.
  • Mix de piquillos met de knoflook en de kippenbouillon. Haal de saus door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
  • Wikkel de varkenshaasjes in het spek, niet te strak want het spek zal opspannen bij het bakken. Bak de varkenshaasjes op een laag vuur ongeveer 4 minuten aan elke zijde totdat het spek mooi bruin is geworden. Kruid enkel met peper en laat ze nog een 5-tal minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Verhit een wokpan met een weinig olie, bak hierin de paksoi 1 à 2 minuten, voeg de maïs toe en bak nog even verder, voeg nu de piquillossaus toe en laat even opkoken. Kruid bij met peper en zout.
  • Verdeel de groenten en de saus over de borden, snijd de varkenshaasje in plakjes en verdeel over de groenten.