Varkenskotelet met Griekse sla

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 varkenskoteletten
  • 16 trostomaatjes
  • 1 komkommer
  • 200 g fetakaas
  • 20 fijne zwarte olijven ontpit
  • Sap van 1 citroen
  • 5 eetl olijfolie
  • 20 g boter
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 1 mespunt fijngemalen venkelzaad

Bereiding

  • Schil de komkommer en snijd hem door in de lengte. Verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Snijd de tomaatjes doormidden.
  • Besprenkel de komkommer en tomaten met olijfolie en citroensap, kruid met het venkelpoeder, peper van de molen en wat zeezout.
  • Kruid de varkenskoteletten met peper en zout. Laat de boter smelten in een pan met een scheutje olijfolie en braad hierin de varkenskoteletten tot ze mooi goudbruin zijn. Overgiet ze regelmatig met het braadvet. Laat ze nog even rusten onder aluminiumfolie.
  • Verkruimel de fetakaas bij de komkommer en de tomaatjes en voeg de olijven toe. Breng de salade verder op smaak met wat peper van de molen en verdeel over de borden.
  • Schik er de varkenskoteletten bij.

CULINAIRE AMBIANCE

JOUW DAGELIJKSE DOSIS AAN CULINAIRE INSPIRATIE

CONTACTEER ONS

VOLG ONS

Save