Verloren brood met roquefort en pruimen

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 dikke sneden wit brood, bij voorkeur wat ouder brood
  • 2 eieren
  • 35 cl melk
  • 1 klontje boter
  • 200 g roquefort
  • 8 gedroogde pruimen uit Agen
  • 1 dl oude port
  • 1 handvol jonge spinazieblaadjes
  • 2 eetl notenolie
  • 1 eetl vloeibare honing
  • 1/2 citroen
  • Zeezout en peper van de molen

Bereiding

  1. Verwijder de pitten van de pruimen en snijd ze in stukjes, overgiet met de portwijn en laat minstens 30 minuten trekken.
  2. Klop de eieren los met de melk en kruid met een snuifje zout en wat peper van de molen.
  3. Snijd de korsten van het brood en snijd ze in driehoeken.
  4. Smelt de boter in een pan, dompel de sneetjes brood in de eiermengeling en bak ze goudbruin in de boter. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Meng de honing met de notenolie en enkele druppels citroensap en besprenkel hiermee de jonge spinazieblaadjes.
  6. Schik de warme sneetjes verloren brood op het bord en verkruimel de roquefortkaas erover, verdeel de pruimen en de spinazie erover en druppel wat van de honing-notenoliemengeling er rond.