Verse geitenkaas met spinazie, kwarteleitjes en toast

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 200 g geitenkaas
  • 100 g jonge spinazie
  • 1 bundeltje verse dille
  • Enkele takjes platte peterselie
  • 12 kwarteleitjes
  • Handvol rucola
  • 1 rode ui, in fijne ringen gesneden
  • 150 g gerookt spek
  • Broodkruim of panko
  • Kippenfond of kalfsfond
  • Olijfolie, voor koude bereiding
  • 2 sneden toastbrood
  • Balsamicoazijn
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  1. Controleer, pluk en spoel de verse kruiden en de spinazie.
  2. Snijd het spek in blokjes en bak in een pan op hevig vuur tot het goed uitgebakken is.
  3. Haal het spek uit de pan en giet het overtollige vet weg. Doe dan het broodkruim of panko in de pan en laat dit het resterende vet opslorpen. Droog deze mengeling verder in de oven op ongeveer 120°C gedurende een 15-tal minuten. Controleer regelmatig of de crumble al wat droog is.
  4. Mix de crumble fijn in de blender. Snijd plakken van de geitenkaas en rol deze in de crumble.
  5. Steek rondjes uit het toastbrood. Bak deze goudbruin in een pan in olijfolie.
  6. Bak in een antikleefpan de kwarteleitjes en steek de eidooiers uit. Leg op de toastrondjes en kruid af met peper en zout.
  7. Meng een handvol jonge spinazieblaadjes met de peterselie en wat dille. Werk de salade op met de olijfolie en een beetje balsamicoazijn.
  8. Blancheer de rest van de spinazie en een handvol dille. Verfris in ijswater  en mix samen met wat kippen- of kalfsfond tot een coulis. Passeer door een fijne zeef.
  9. Schik wat van de spinaziesalade op een bord en verdeel er de rondjes geitenkaas over (eventueel in 2 gesneden), de toastjes met de eidooiertjes, de coulis van spinazie en de uiringen. Sprenkel er eventueel nog wat van de olijfolie rond.