Verse polenta met piepkuiken, salsa verde

Philippe Van den Bulck

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 piepkuikens
  • 3 eetlepels olie
  • 25 g margarine
  • 250 g verse maïskorrels (of uit bokaal of blik)
  • 60 g polenta (maïsgriesmeel)
  • 1 dl room
  • 30 g boter
  • 2 dl gevogeltebouillon
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes platte peterselie
  • 3 takjes verse koriander
  • 1 sjalot
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  1. Kruid de piepkuikens met peper en zout aan de binnenkant en braad de piepkuikens kort aan in half olie/ half margarine.
  2. Blancheer de maïskorrels 6 à 7 minuten in kokend gezouten water als je verse korrels gebruikt. Gebruik je maïs uit een bokaal of blik, spoel die dan grondig.
  3. Snipper de ui fijn en stoof glazig in een weinig boter. Voeg 2/3 van de maïskorrels toe en laat deze even meestoven. Bevochtig met de bouillon en strooi er de polenta over, laat zachtjes indikken en voeg de room toe. Pureer de polenta en breng op smaak met peper en zout. Roer er de rest van de maïskorrels door en houd warm.
  4. Pluk de verse kruiden, snipper de sjalot fijn en mix de kruiden met de knoflook, sjalot en de olijfolie tot een groene saus. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Verwarm de oven voor op 190°C. Braad de piepkuikens in een ovenvaste schaal gedurende ongeveer 10 à 12 minuten en laat ze nog een 5-tal minuten rusten.
  6. Ontbeen de piepkuikens, lepel wat van de polenta op de borden en schik er de piepkuikens bij, druppel er de salsa verde rond en dien op.