Winterse sla van sot-l’y-laisse van kalkoen, geroosterde butternut-pompoen en veldsla

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 sot-l’y-laisse van kalkoen
  • 1 granaatappel
  • 2 kleine kroppen romeinse sla
  • 50 g beukenzwammetjes
  • 50 g veldsla
  • Olijfolie

Voor de butternut

  • 1 butternut-pompoen
  • Scheutje room
  • Klontje boerenboter
  • Peper en zout

 

Voor de gemarineerde sjalot

  • 1 sjalot
  • Wittewijnazijn

Voor de vinaigrette

  • 2 eetl kalfsjus
  • 2 eetl hazelnotenolie
  • 1 eetl rodewijnazijn
  • 1 eetl geroosterde walnoten
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pof de pompoen in de oven, op zijn geheel, gedurende 40 minuten. Snijd de butternut dan doormidden. Verwijder het vruchtvlees van één helft. Mix dat vruchtvlees met een scheutje room en een klontje boter. Kruid af met peper en zout.
  2. Snijd de andere helft in blokjes van 3 op 3 cm. Rooster in een grillpan.
  3. Verwijder de pitjes van de granaatappel.
  4. Marineer de sjalot. Pel de sjalot en maak de blaadjes los. Laat die dan gedurende vijftien minuten garen in de wittewijnazijn.
  5. Snijd de kroppen sla middendoor. Bak in een pan met wat olijfolie tot ze beetgaar zijn.
  6. Bak de beukenzwammetjes heel kort aan in een pan.
  7. Maak de vinaigrette. Meng de kalfsjus met de hazelnootolie, rodewijnazijn en gehakte walnoten. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Was de veldsla en meng met de vinaigrette.
  9. Bak de sot-l’y-laisse mooi krokant in een pan met een klontje boter.
  10. Dresseer zoals op de foto.