Wok met konijn, rijstnoedels, dille en kerrie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 8 konijnenfilets
  • 200 g rijstnoedels
  • 1 busseltje dille
  • 1 eetl kerrie
  • 3 eetl sojasaus
  • 2 eetl ketjap
  • 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 120 g sojascheuten
  • 4 jonge worteltjes geschild
  • Peper en zout

 

 

Bereiding

  1. Verwijder het vlies van de konijnenfilets met behulp van een scherp mesje. Snijd de konijnenfilets in stukjes van ongeveer 2 cm.
  2. Maak een marinade met de sojasaus, de ketjap, de geconcentreerde tomatenpuree en de kerrie. Meng de marinade met de stukjes konijn en laat alles een 20-tal minuten marineren in de koelkast.
  3. Snijd de rode paprika in kleine stukjes en snijd de worteltjes in dunne plakjes.
  4. Verhit wat olie in een wokpan. Verwijder de overtollige marinade van de konijnstukjes en roerbak eerst de stukjes konijn. Voeg de paprika en de wortel toe en roerbak alles 1 à 2 minuten.
  5. Voeg dan de sojascheuten en roerbak alles nog 1 minuut verder. Breng op smaak met peper en zout en meng er de fijngesnipperde dille onder.
  6. Kook de rijstnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel de noedels over de borden en schep er de geroerbakte konijnenfilets en groenten op. Werk af met enkele plukjes dille en serveer meteen.p.