Zalm in papillot met venkel, rode ui, zeekraal en courgette

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 zalmhaasjes
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 100 g zeekraal
  • 20 cl witte wijn
  • 1 eetlepel grof gemalen gemengde peperbolletjes
  • Zeezout
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 vellen aluminiumfolie

Bereiding

  • Snijd de venkel, courgette en rode ui in dunne plakjes.
  • Blancheer kort de zeekraal en verfris onder koud stromend water.
  • Vet de vellen aluminiumfolie lichtjes in en plaats telkens de zalmhaasjes in het midden.
  • Verdeel de groenten over de vier zalmhaasjes, kruid met grof gemalen pepermengeling en zeezout. Druppel 1 eetlepel olijfolie over elke zalmhaas.
  • Vouw de zijkanten van de folie naar boven toe en verdeel de witte wijn over de pakketjes. Vouw nu de pakketjes dicht en sluit ze stevig af.
  • Plaats de pakketjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Serveer ze zo op de borden maar laat de pakketjes dicht tot ze op tafel staan.
  • Dit recept kan ook op de barbecue. Reken hiervoor 5 à 7 minuutjes langer.