Zeebaars met aardappelrisotto en snijboontjes, fontinellakaas

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 zeebaarsfilets
  • 3 grote frituuraardappelen
  • 200 g snijboontjes
  • 1 kleine ui
  • 2 + 2 eetlepels olijfolie
  • 20 cl witte wijn
  • 50 g fontinellakaas (kaas met nootachtige smaak, kan vervangen worden door bv. tomme de savoie of voor een scherpere smaak door pecorino)
  • ± 3 dl gevogeltebouillon.
  • Peper van de molen
  • Zeezout

Bereiding

  1. Snijd de snijbonen in fijne reepjes en blancheer in kokend gezouten water, verfris onmiddellijk in ijskoud water.
  2. Schil de aardappelen en spoel ze af onder koud stromend water, snijd de aardappelen in fijne brunoise (2 mm op 2 mm).
  3. Snipper de ui fijn en stoof deze glazig in 1 eetlepel olijfolie, voeg de aardappelbrunoise toe en stoof nog even aan, blus met de witte wijn en voeg nu geleidelijk aan de warme gevogeltebouillon toe tot wanneer de aardappelbrunoise bijna gaar is. Neem de aardappelrisotto van het vuur en laat nog 2 minuten rusten, voeg de fijngeraspte fontinellakaas toe en breng de risotto op smaak met peper van de molen en zeezout.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pannetje en warm hierin de snijboontjes op, kruid met peper en zout.
  5. Bak de zeebaarsfilets met de velkant eerst, kruid ze nadien met peper en zout.
  6. Verdeel de aardappelrisotto over de borden en verdeel de snijbonen over de risotto, schik er de zeebaarsfilets op.