Zeebaars met pompoen-gemberpuree, bospaddenstoelen en mosterdboter

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 zeebaarsfilets
  • Olie en boter om in te bakken
  • 600 g butternutpompoen, geschild, ontpit en in stukjes gesneden
  • 2 dl zure room
  • 5 cm gemberwortel, geschild
  • 250 g bospaddenstoelen, goed schoongemaakt
  • Peper en zout
  • Chilicress en andere lekkere kruiden naar keuze

 

Voor de mosterdboter

  • 150 g boter
  • 1 eetl grove mosterd

Bereiding

  1. Maak de pompoen-gemberpuree. Kook de pompoen gaar in water. Giet de pompoen uit in een zeef en laat een 5-tal minuten verdampen. Mix de pompoen met de zure room tot een gladde puree. Rasp de gember heel fijn en voeg toe aan de puree. Smaak af met zout.
  2. Maak de mosterdboter. Smelt de boter in een kom. Maak een ijsbad in een iets grotere kom en plaats de boterkom hier in. Voeg de mosterd toe en klop met een klopper tot een zachte witte boter-crème.
  3. Bak de paddenstoelen kort in boter en smaak af met peper en zout.
  4. Kruid de zeebaars en bak de filets aan een zijde in een zeer warme pan met olie en boter. Plaats een deksel op de pan en zet het vuur af. Het duurt een paar minuten tot de vis gaar is.
  5. Serveer alles mooi op het bord en werk af met wat chilicress en eventueel andere kruiden.