Zeeduivel, wortelcouscous met jonge worteltjes en chorizo

Philippe Van den Bulck

Ingredi├źnten

Voor 4 personen

  • 4 kleine zeeduivelstaarten
  • 200 g couscous
  • 1 bussel jonge wortelen met loof
  • 300 g boerenwortelen
  • 20 cl gevogeltebouillon
  • 80 g chorizo
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Geraspte schil van 1/2 citroen
  • Peper van de molen
  • Zeezout

Bereiding

  1. Schil de jonge wortelen en snijd het loof bij tot 1,5 cm.
  2. Schil de boerenwortelen en snijd de ze in kleine stukken, kook ze gaar in licht gezouten water.
  3. Pureer de boerenwortelen en giet de wortelcoulis in een maatbeker, vul aan met gevogeltebouillon tot 50 cl.
  4. Kook de jonge wortelen beetgaar in kokend gezouten water.
  5. Doe de couscous in een grote schaal.
  6. Breng de wortelcoulis aan de kook en voeg die bij de couscous, dek de schaal af met plastic folie en laat de couscous 5 tot 10 minuten opzwellen.
  7. Bestuif de zeeduivelstaarten lichtjes met bloem en bak ze goudbruin langs beide zijden in een weinig olijfolie.
  8. Voeg de chorizo en citroenrasp toe aan de couscous en roer de couscous goed los, breng hem op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de couscous over de borden, schik er de zeeduivel en de jonge loofworteltjes op en serveer.