Zoetzuur van rogvleugels, met paprikavinaigrette, haringkaviaar, blinis en zure room

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 rogvleugels van 300 g elk
  • 1/4 l witte wijn
  • 1/4 l vis fumet
  • 1 wortel
  • 1/2 rode ui
  • 1/4 rode, 1/4 gele en 1/4 groene paprika

 

  • 1 koffiel geraspte gember
  • 2 stengels jonge ui
  • 30 g haringkaviaar
  • 1 tak dille
  • 50 g zure room
  • 4 blinis

Bereiding

  1. Snijd de rogvleugels bij en ontdoe ze van het bruine vlies. Kruid met peper en zout en laat een 6-tal minuten stomen. Laat afkoelen en haal het visvlees van de vleugels.
  2. Wortelen in julienne snijden, en blancheren, paprika’s schillen en in brunoise snijden, jonge ui fijn snijden (enkel het wit).  Snijd de rode ui in fijne halve maantjes.
  3. Breng de wijn en visfumet samen met de geraspte gember aan de kook.
  4. Verdeel deze warme marinade voor de helft over de paprika en jonge ui en apart over de rode ui.
  5. Laat de rest van de marinade afkoelen en giet deze daarna over de rog. Laat de vis hierin een 30-tal minuten marineren.
  6. Trek van het dilletakje pluksels en werk de zure room af met zwarte peper en zeezout.
  7. Afwerking. Schik de rog in het midden van het bord. Leg hierop de vinaigrette van paprika en jonge ui, werk verder af met de rode ui, de haringkaviaar, de zure room en de dillepluksels. Maak tot slot de blinis lauw, snijd in twee en plaats ertussen.