Gratin van aardappelen en prei

Gratin van aardappelen en prei

Gratin van aardappelen en prei Ingrediënten Voor 4 personen 8 lookteentjes 1 prei 1 kg aardappelen Boter 2 l melk 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 1 takje rozemarijn 60 g gruyère 2 dl room Bereiding Hak vier lookteentjes fijn. Snijd de prei in dobbelsteentjes. Schil de...
Boeketje van asperges

Boeketje van asperges

Boeketje van asperges Ingrediënten Voor 4 personen 20 dunne asperges per persoon 3 eieren 250 g gezeefde bloem 3 dl water Paneermeel       Bereiding Schil de asperges en laat ze zo lang mogelijk. Gaar de asperges kort in gezouten water, tot ze nog...
Rijstsalade met avocado en fijne boontjes

Rijstsalade met avocado en fijne boontjes

Rijstsalade met avocado en fijne boontjes Ingrediënten Voor 4 personen 300 g vooraf gegaarde basmatirijst 2 avocado’s 120 g fijne groene boontjes Sap van 1/2 citroen 2 takjes koriander, fijngesnipperd Peper van de molen Zeezout Extra vierge olijfolie  ...
Noordzeekrab met appel en venkel

Noordzeekrab met appel en venkel

Noordzeekrab met appel en venkel Ingrediënten Voor 4 personen 2 noordzeekrabben van elk 1 kg 1 ui 1 takje selder, tijm, laurier 1 appel 1/2 citroen 1/2 venkelknol 2 eetlepels verse mayonaise Peper en zout Bereiding Maak een court-bouillon: laat ui, selder, tijm,...
Klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade

Klassieke waldorfsalade Philippe Van den Bulck Ingrediënten 3 bio-appeltjes, kies liefst voor een lichtzure tot zure soort 1 eetl citroensap 4 selderstengels van witte voetselder 4 à 5 eetlepels mayonaise Een handvol walnoten Een klein trosje druiven (optioneel) 1...