Zo maak je de perfecte cheesecake volgens toppatissier Sarah Renson Leuven
Cheesecake: het is een dessert zo tijdloos en veelzijdig dat elke thuisbakker wel een eigen versie heeft. Maar wat onderscheidt een goede taart van een onvergetelijke? We gingen op zoek naar het...
Vandaag op je menu: Bounty cheesecake
Het is bijna Pasen en daarom zetten we graag al iets heerlijk zoet op het menu. Deze Bounty cheesecake is niet alleen een streling voor het oog, maar dankzij de kokossmaak word je recht naar...
Coeur de boeuf tomaten zijn rijp als ze deze kleur hebben
De coeur de boeuf tomaat, die grote geribbelde guust in verschillende kleurtjes, staat bekend om haar stevige textuur en sappigheid. Maar geef toe, wanneer je aan rijpe tomaten denkt, denk je vaak...
Michelin & Gault&Millau
Recht van het ene hofke naar het andere: bij Hofke van Bazel spelen de zelfgeteelde groenten de hoofdrol Bazel
De klassieke Michelinsterren kent iedereen, maar de inspecteurs van de gerenommeerde restaurantgids zijn ook niet blind voor restaurants die een extra inspanning leveren in het streven naar een...
Ook na een eerste Michelinster denkt restaurant Pont Neuf niet aan een prijsstijging Antwerpen
Dominique Leroy en Tommy Bocklandt werden tijdens de Michelinuitreiking vorige maand verrast met het goede nieuws van een eerste ster. Beide waren ze positief overdonderd. Erkenning dat misschien kan...
Geniet nog snel van een betaalbare culinaire lunch of diner dankzij RestoDays
Foodies kunnen zich nog event verheugen, want wie van lekker eten houdt kan tijdens de RestoDays voor een klein prijsje genieten van vele culinaire adresjes in het hele land. Met tarieven die starten...
Frisse start
Ins & outs over erwtenmelk: wat is het, hoe smaakt het en schuimt het gemakkelijk op?
Havermelk, amandelmelk en sojamelk hebben er een geduchte concurrent bij: erwtenmelk. Het is steeds vaker te vinden in supermarkten en durfallen bestellen het zelfs in koffietentjes. Maar wat is...
De kracht van chaga: de onbekende superfood uit het bos
In de dichte bossen van het noordelijke halfrond groeit een bijzonder superfood dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn indrukwekkende gezondheidsvoordelen: de chaga paddenstoel, ofwel de...
Mosterdblad: een pittige toevoeging aan je gerechten
Er zijn talloze bladgroenten die elk gerecht kunnen verrijken met unieke smaken en gezondheidsvoordelen. Een van deze enigszins ondergewaardeerde sterren is het mosterdblad, een bladgroente die...
Gezondheid
Studio Ambiance
Tips & tricks
Kookboek tips: deze leuke en unieke kookboeken mogen niet in je collectie ontbreken
Toevallig op zoek naar een origineel cadeau? Of wil je gewoon zelf eens stevig in de kooklectuur vliegen? Dan ben je hier op de juiste plaats. Wij tippen je vier kookboeken die misschien nog niet...
Vijf beautyfoods die onmisbaar zijn voor een stralende huid
Op 8 maart worden vrouwen wereldwijd in de bloemetjes gezet en is het International Women's Day. Dan staan we stil bij thema's zoals emancipatie, vrouwenrechten en solidariteit. Wij willen jullie...
Culinaire valkuilen met Pastinaak: vermijd deze fouten bij het kiezen van pastinaken
Ontdek de valkuilen die je moet vermijden bij het selecteren van pastinaken voor je gerechten. Leer waar je op moet letten om de beste pastinaken te kiezen voor optimale smaak en textuur.