Gekaramelliseerde ananas in brikdeeg met vanille-ijs

Gekaramelliseerde ananas in brikdeeg met vanille-ijs

Gekaramelliseerde ananas in brikdeeg met vanille-ijs Ingrediënten Voor 4 personen 4 vellen brikdeeg 1 kleine rijpe ananas 60 g rietsuiker Peper van de molen 100 g gesmolten boter 3 eetl fijne griessuiker 4 bolletjes vanille-ijs Bereiding Snijd de schil van de ananas...
degustatieplankje van brusselse kaas

degustatieplankje van brusselse kaas

degustatieplankje van brusselse kaas   Ingrediënten voor 4 personen voor de crème brûlée van brusselse kaas 120 g melk 20 g room 2 eidooiers 120 g brusselse kaas voor de panna cotta van brusselse kaas en espuma van watermeloen 100 g room 100 g brusselse kaas 1 blaadje...
Taartje van witloof en appel met cichoreiroomijs

Taartje van witloof en appel met cichoreiroomijs

Taartje van witloof en appel met cichoreiroomijs Philippe Van den Bulck   Ingrediënten Voor 4 personen 4 vellen bladerdeeg in rechthoekige vorm of in cirkels. (10 op 10 cm of ca. 14 cm diameter) 5 stronken witloof 3 mooie appelen (jonagold) 130 g rietsuiker 50 g boter...

Witte chocolademousse met mandarijntjes en zwarte peper

Witte chocolademousse met mandarijntjes en zwarte peper Philippe Van den Bulck   Ingrediënten Voor 4 personen 4 mandarijntjes 1 dl vers sinaasappelsap 40 g suiker 200 g witte chocolade 2 dl room van 35% 3 eiwitten (van grote eieren) 1 snuifje zout Zwarte peper van de...
Appeltaartje met dadelcrème

Appeltaartje met dadelcrème

Appeltaartje met dadelcrème Philippe Van den Bulck Ingrediënten Voor 4 personen 2 vellen bladerdeeg (supermarkt) 100 g dadels 6 rode appelen bijvoorbeeld rode boskoop Sap van 1 citroen 80 g griessuiker 1 mespunt nootmuskaat 40 g gesmolten boter 1 eierdooier 100 g...