Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten

Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten

Soepvlees van meritus in eigen nat met seizoensgroenten   Ingrediënten Voor 4 personen 1,2 kg soepvlees (boulli) van meritus-rundvlees Groen van 1 prei 2 wortelen Bladeren van 2 selders 4 mergpijpjes 2 uien 2 kruidnagels Takje tijm Blaadje laurier 200 g tomatenpuree...
Aspergekaassoep met Chimay

Aspergekaassoep met Chimay

Aspergekaassoep met Chimay Ingrediënten Voor 4 personen 2 uien 2 teentjes knoflook 2 bussels witte mechelse asperges 5 takjes tijm 2 laurierblaadjes 4 peterseliestengels 25 g boter 850 ml water 250 g Chimay-abdijkaas ‘Grand Classique’ 1/2 flesje Chimay...
Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn

Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn

Soep van gerookte haring, sjalot en witte wijn Philippe Van den Bulck   Ingrediënten Voor 4 personen 1 gerookte haring 2 preistengels (enkel het wit gedeelte) 2 stengels witte selder 6 sjalotjes 1 flinke eetl bloem 2 dl witte wijn 1 dl room 6 dl visbouillon 3 takjes...
Velouté van bloemkool met gorgonzola en bieslook

Velouté van bloemkool met gorgonzola en bieslook

Velouté van bloemkool met gorgonzola en bieslook Philippe Van den Bulck Ingrediënten Voor 4 personen 1 grote bloemkool 20 g boter 1 wit van prei 1 grote ui 1 snuifje nootmuskaat Enkele druppels sherry-azijn Witte peper van de molen Zeezout 1,5 liter gevogeltebouillon...
Manhattan clam chowder

Manhattan clam chowder

Manhattan clam chowder Philippe Van den Bulck Ingrediënten Voor 4 personen 25 medium grote clams (noordkromp of strandgapers) 500 g aardappelen 1 grote ui 1/2 busseltje peterselie 3 takken soepselder 30 g boter 5 tomaten 1 plak gezouten spek 3 takjes tijm Zwarte peper...