De wijk Zurenborg in Antwerpen heeft er een nieuw Aziatisch adres bij. Jinza is het zusje van het Chinese restaurant Cuichine en wil een verfijnde ‘East meets West’-keuken brengen, onder leiding van twee jonge chefs.

 

Chefs van dienst zijn de Belgische Arun Wytynck en de Chinese Cheun Jin Man, die beide al heel wat ervaring opdeden bij toprestaurants, onder andere in ’t Zilte. Het duo zorgt samen voor een unieke fusion Frans-Aziatische keuken. Verwacht bij Jinza een goed uitgebalanceerde, kleine kaart die om de zes weken zal veranderen. Zo kan het keukenteam steeds werken met verse seizoensproducten. Alle gerechten worden bovendien afgewerkt met verse kruiden uit de eigen kruidentuin. In het drukke Antwerpen staat die kruidentuin gewoon op het dak van het restaurantgebouw.

 

Op de kaart kan je gerechten verwachten als oesters met shiso en rammenas, ceviche van makreel, kwartel met aardpeer en sobanoedels…

De signature dish van het nieuwe restaurant is zonder twijfel het befaamde Wagyu-rundvlees dat zal bereid worden op de Jinza-manier. Wat dat juist wil zeggen, moet je in de zaak zelf ontdekken. Het volledige menu kan je altijd raadplegen op de website.

Het interieur van Jinza is van de hand van i.s.m. architecten. Het Antwerpse bureau onder leiding van Koen Pauwels en Wim Van Der Vurst ging voor een warm en sfeervol interieur dat moet uitnodigen om uren te blijven tafelen. Het resultaat is een hedendaagse setting met onmiskenbare Aziatische accenten.

 

 

 

 

 

 

Jinza, Draakplaats 3 – 2018 Antwerpen – www.jinza.be – Gesloten op zondag en maandag.