Met de eerste nachtvorst lijkt de winter een vroege start te hebben genomen. Wij verheugen ons nu al op heerlijke winterse gerechten en … winterbars. Zoals die van Brasserie Bru by Suzy.

Als het om Wout BRU gaat, zijn deze dagen alle ogen gericht op Durbuy, waar de topchef samen met Marc Coucke een culinair totaalconcept aan het uitbouwen is. La Brusserie, een brasserie met tapas en andere kleine gerechten van over de hele wereld, draait op volle toeren en Le Sanglier by Bru moet heel binnenkort officieel opengaan – al is ook daar de inloopfase al volop bezig.

Je zou bijna vergeten dat de chef ook nog een zaak heeft in de provincie Antwerpen, samen met zijn zakenpartner Suzy JACOBS, Brasserie Bru by Suzy, een gezellige brasserie, met een warm interieur en een terras dat al naargelang het seizoen wordt omgetoverd tot een veranda.

Voor de winter werd dat terras compleet heringericht tot een gezellige winterbar, met veel hout en andere natuurelementen, die je het gevoel geven van een gezellige chalet in het hoge Noorden of een après-skibar.

De bedoeling is dat de plek uitgroeit tot een heuse winterbar, waar je kunt genieten van een aperitief of van een drankje na lunch of diner, maar waar je ook zonder te komen eten gezellig kunt genieten van een glas.

De winterbar wordt nu zondag, 12 november, feestelijk geopend met een happy hour van 16 tot 17u30. Dan serveert Suzy en haar zaalteam zelfgemaakte gluhwein, Planters Punch en gin tonic, waarbij de tweede gratis is.

 Brasserie Bru by Suzy, Kasteeldreef 2 – 2970 Schilde – Tel. 03 385 09 85 – www.brasseriebru.be – Gesloten op dinsdag, maandag, woensdag en zaterdag geen lunch