Wie dat wil, kan deze zomer probleemloos van het ene (truck)foodfestival naar het andere hoppen. Dat zijn daarom niet altijd mega-organisaties als Antwerpen Proeft, maar soms kleinschalige evenementen, die daarom niet minder verrassend zijn. Zoals Brew and Stew, dit weekend in de Stadsbrouwerij De Koninck.

Ben jij dit jaar naar Antwerpen Proeft of Gent Smaakt geweest en heb je Eat! Brussels op je agenda staan? En hoeveel van de culinaire pareltjes die daar gepresenteerd werden, heb je ook écht kunnen proeven?

Een nieuw evenement waarbij je niets hoeft te missen, is Brew and Stew, dit weekend in Stadsbrouwerij De Koninck. Eigenlijk is het een logisch verlengde van waar de vernieuwde site om draait: een beperkt aantal ambachtslui, elk de absolute top in z’n vakgebied, die de handen in elkaar hebben geslagen in een totaalbelevingsconcept.

Het resultaat is een culinaire happening waarbij de brouwerij de poorten wagenwijd open voor de nabije omgeving én ook richting het grote publiek om zo de bruisende site in een fijne muzikale ambiance te ‘her’ontdekken.

Op deze manier wordt de site tijdelijk herschapen tot een minidorp, enerzijds om de buurtbewoners nauwer bij het project van de Stadsbrouwerij te betrekken, anderzijds om mensen de kans te geven ook eens met het project te komen kennismaken. Het binnenplein wordt tijdelijk herschapen tot een minifestival, en tussendoor kun je tijdens een interactieve tour de site en de winkels verkennen. Of gewoon in de Smokey Joe’s Cantina genieten van een Bolleke. Of iets anders.

Dit valt er allemaal te beleven:

BLACK SMOKE: BBQ pulled beef brioche – koudgerookte zalm

ONS LOGISCH VOEDSEL ISM LABEUR LOCAL: Wortelsoep met pesto van wortellof – Degustatiebordje met verschillende groentebereidingen ‘recht van ‘t veld’

JITSK CHOCOLATES: Ambachtelijk roomijs van bergamotyoghurt tot citrussorbet

BUTCHER’S SON: Bitterballen van Simmenthal met een mayonaise van dragon  & pickles

MINESTRONE: Garnaalkroketjes en verfrissend vlierbloesemgemberdrankje

KAASAFFINEURS VAN TRICHT: Tomaat-burrata – kaasbordje van 4

BUTCHER’S STORE: Butchers Burger – Bordje Secreto – Beef Springrol

POMMEPUUR: Ambachtelijke friet en kroketjes uit het vuistje (Filet D’Anvers met De Koninck)

 

Brew and Stew:  Stadsbrouwerij De Koninck, Mechelsesteenweg 219 – 2018 Antwerpen –  zaterdag en zondag 17-18 juni, van 12 tot 22u (zaterdag) en van 12 tot 20 u (zondag)