(Foto: Kris VLEGELS)

Sinds 2013 werkt Brussels Airlines samen met absolute topchefs om het de reizigers op langeafstandsvluchten gastronomisch naar hun zin te maken. Voor 2018 is het de beurt aan de voormalige Chaudfontaine Lady Chef of the Year.

Vliegtuigmaaltijden hebben geen al te beste reputatie. Smaakloos, vaak overgaar… je hebt de vooroordelen vast zelf al eens gehoord, en misschien kun je er zelfs over meespreken.

Brussels Airlines doet al enkele jaren hard z’n best om het de reizigers op culinair vlak wel te verwennen. Met name tijdens intercontinentale vluchten serveert de Belgische vliegtuigmaatschappij voor z’n businessclassreizigers gerechten die ontwikkeld zijn door absolute topchefs.

Voor komend kalenderjaar is het Stéphanie TUNUS, Chaudfontaine Lady Chef of the Year 2014, die de maaltijden in de businessclass voor haar rekening zal nemen. Tunus runt samen met haar echtgenoot Sébastien Guchet sinds 2012 haar eigen restaurant, Au Gré du Vent, in Senefee.

Na één jaar reeds kreeg Tunus een michelinster en daar is een erg mooie 16/20-score van Gault&Millau bijgekomen.

Tunus staat erom bekend graag met Belgische streekproducten te werken, ook in haar keuze voor bier en wijn.

Op het eerste menu in januari 2018 vinden we gerechten terug als kwartelmousse, kalfswangetjes met schorseneren, dragonsaus en paarse mosterd en witte koolvis met saffraansaus. Deze worden gecombineerd met speciale bieren uit de regio van de Brasserie de la Haute Senne.

Daarnaast serveert Brussels Airlines steeds ook een selectie van Belgische wijnen. Om het 4-gangen menu af te sluiten, hebben passagiers de keuze uit een mooie selectie kazen van kaasaffineurs Van Tricht.