Jaja, we weten het: de Sint wordt boos als we voor zijn komst al over Kerstmis bezig zijn. Maar soms ziet een kerstcollectie er zó leuk uit, dat wij alvast niet kunnen wachten om er toch al mee uit te pakken. Bijvoorbeeld met de creaties van Chocoladehuis Boon.

Meester-chocolatier Patrick MERTENS is er dit jaar wel erg vroeg bij en we kunnen ons voorstellen dat er nog veel méér tijd aan de creatie van z’n nieuwe chocoladecollectie voor de kerstperiode is voorafgegaan.

Twee dingen vallen op aan de nieuwste creaties: de kleur rood die overal in terugkeert en de zin voor detail waarmee de sprookjesachtige wintertaferelen in chocolade zijn vormgegeven. Neem nu het retro-autootje in de openstaande chocolade sneeuwbal: het is amper 2 cm groot en toch is het zo gedetailleerd dat je er makkelijk een Citroën Ami in herkent.

Andere tafereeltjes vallen dan weer op door de vriendelijke humor die erin verwerkt is, zoals het chocolade figuurtje van de kerstman die ondersteboven in de schoorsteen vastzit. Het rendier ziet er dan weer zodanig schattig uit dat je bijna spijt hebt erin te bijten.

Daarnaast omvat de kerstcollectie ook nog pralines met verrassende, winterse smaken.

Chocoladehuis Boon, Paardsdemerstraat 13 – 3500 Hasselt – Tel. 011 422 199 – www.chocoladehuisboon.be – Gesloten op zondag en maandag