Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het septembernummer, dat vanaf dinsdag 29 augustus in de winkel ligt!

3 x Mmmmosselen
Je kan er al de hele zomer van genieten maar eigenlijk zijn Zeeuwse mosselen pas op hun best vanaf september. Daarom gaan we er in dit nummer dan ook volop mee aan de slag. Die eerste mosselvangst blijft toch iets bijzonder, al is het maar om te weten te komen of ze dit jaar kleiner/groter zijn aan het begin van de zomer. Verschillende manieren om ze op tafel te zetten ontdek je in onze vaste rubriek ‘Seafood Days’. Afsluiten doen we netjes met de wijntips van Alain Bloeykens. En nee, het hoeft niet altijd muscadet te zijn.

 

Aan tafel bij de Inuit
Walvis, zeehond, muskusos, gedroogde kabeljauw, haai, gevriesdroogde chili con carne en TUC-koekjes. Het stond allemaal op het menu tijdens de expeditie van Bert Voet en fotograaf Thomas De Boever naar West-Groenland. Ze gingen er uitgebreid ‘Aan tafel bij de Inuit’ en zochten én vonden een heleboel Groenlandse delicatessen. En kwamen terug met een sterk verhaal, dat ook.

Nieuwe wijnrubriek! Open vat
Een nieuwe maand, een nieuwe rubriek. Achter een fles wijn zit regelmatig een verhaal, vooral van smaak en domein. Maar natuurlijk ook dat van de wijnhandelaar die zorgt dat de wijn in ons land verkrijgbaar is. Hij kiest immers mee wat wij te drinken krijgen en kopen. Steven Kempenaers van Wijnhandel De Kok bijt de spits af in deze nieuwe reeks ‘Open vat: de wijnhandelaar ontkurkt’.

En verder nog
Meer dan 35 recepten
Bij de banketbakker: tiramisù
Expert aan het woord: Sandor Katz
Op bezoek bij Lane 12, deel 3
Made by Wout: salades
Snuit tot staart: toast
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij mosselen
NorthSeaChefs: zeekat
Signatuurgerechten van Jo Bussels (Radis Noir)
NostalGuy
Seafood Days
Lekkers van de Lady Chef
Pit met Peter: zwarte look
Gourmet Casual Dining
De eerste mosselvangst
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu