Bewijzen dat de horeca ook na de invoering van de witte kassa een mooie toekomst heeft en dat koppelen aan een eigen, mooi conceptrestaurant én een evenementenlocatie: ziehier het ambitieuze plan van drie jonge horecaleeuwen.

Sinds woensdag 15 maart hebben de oude gebouwen van het Antwerpse OCMW in de Lange Gasthuisstraat een nieuwe bestemming: Pinkeye Designbureau bouwde de locatie om tot een sfeervolle en classy ontbijt- en lunchrestaurant.

De chef staat voor een gezonde, caloriearme keuken met lokale, verse en duurzaam gekweekte producten en een hoog home made-gehalte.

MULTIFUNCTIONELE EVENTLOCATIE
Maar De Serre is veel meer dan alleen maar dat. Het wordt ook een multifunctionele evenementenlocatie. Zo is de toog in een oogwenk omgevormd tot buffet, en kan de ruimte zodanig aangepast worden dat je er net zo goed een trouwfeest als een workshop, bedrijfsevent of productpresentatie kunt organiseren.

HORECA-LAB
Naast conceptrestaurant en eventlocatie wil De Serre echter vooral uitgroeien tot horeca-lab. De Serre integreert de nieuwste software en de meest innovatieve technologieën: van bestellen, betalen, het raadplegen van specifieke ingrediënten of allergenen met een consumer-app, digitale menukaarten tot beleving via virtual reality.

Die nieuwe software moet restaurantuitbaters in staat stellen administratie, personeelsplanning, bestelling en betalingen te automatiseren waardoor je als het ware een virtuele manager aanstelt.

LEVEN NA DE WITTE KASSA
Doordat die virtuele manager die zaken uit handen van de restaurantuitbater neemt, heeft die meer tijd en energie om zich te focussen op zijn conceptuele sterkte en marketing en heeft hij meer tijd voor zijn gasten.

Horeca-uitbaters krijgen de kans om deze nieuwe software via de Antwerpse Startup Village uit te testen. De initiatiefnemers maken zichzelf sterk dat de nieuwe software en de virtuele manager restaurantuitbaters zal bijstaan om ook na de komst van de witte kassa rendabel te blijven.

DRIE INITIATIEFNEMERS
Initiatiefnemers van dit project zijn Lorenz LIEVENS, Dieter VEULEMANS en Sebastian RUMMENS

Info: lorenz@de-serre.bewww.de-serre.be
Foto’s: Sven COUBERGHS