De nazomer lijkt even heel ver weg, vandaag. Tijd om eens vooruit te blikken naar wat de herfst allemaal te bieden heeft. Dit herfstfestival kondigt zich alvast als veelbelovend aan.

 Het culinair evenement Smaakmeesters is aan z’n derde editie toe. Van 30 september tot en met 31 oktober slaan tientallen Antwerpse horeca-ondernemingen de handen in elkaar om Sinjoren, dagjesmensen en toeristen extra te verwennen met hapjes en drankjes.

Het evenement zit duidelijk in de lift. Daar waar er in de eerste editie 32 horecaondernemingen deelnamen, waren het er vorig jaar al 65 en dat zullen er dit jaar wellicht nog meer zijn.

Het openingsweekend van 30 september tot 1 oktober kondigt zich zo’n beetje aan als een herfsteditie van dat andere culinaire festival, Antwerpen Proeft: de deelnemers bieden de bezoekers hapjes en drankjes aan tegen een lage prijs om de mensen op die manier te laten kennismaken met hun keuken of ambacht.

Het verschil met Antwerpen Proeft is dat het openingsweekend van de Smaakmeesters zich niet concentreert op één locatie, maar over verschillende podiums over de hele stad. Beperkte het evenement zich tijdens de eerste editie nog tot de historische binnenstad, dan kwamen vorig jaar Het Eilandje en Het Zuid er al bij.

Hou onze website en Facebook-pagina in het oog voor een volledig programma.

(Foto’s: Sigrid SPINNOX)