Iconisch restaurant heropent in stijl

Een half jaar geleden nadat de Franse topchef Julien Burlat in Antwerpen de deuren van z’n sterrenzaak Dôme definitief achter zich dichttrok, gaat een ander Frans culinair toptalent er aan de slag. Terecht, want deze architecturale parel verdient gewoon een toprestaurant.

 

Net zoals Burlat destijds meteen verliefd werd op het prachtige pand in de Antwerpse wijk Zurenborg, zo ook was het echtpaar Chabbert meteen verkocht. Wie het niet zou kennen: het gebouw uit 1893 doet enigszins denken aan de prachtige herenhuizen van de nabije Cogels-Osylei.

 

Het gebouw werd ontworpen als thee- en koffiesalon, maar kreeg later tal van andere bestemmingen zoals een buurtpolitiekantoor en een tweedehandswinkel. Het was Burlat die het pand herontdekte en renoveerde en zo de oorspronkelijke grandeur terugbracht.

 

Chabbert nam het pand over in een zeer goede staat, waardoor de vernieuwingen zich tot hier en daar een detail beperkten. Wel krijgt Dôme  een extra ruimte voor privédiners en een terras.

 

Met zijn voorganger heeft Frédéric Chabbert niet alleen de Franse nationaliteit gemeen. Beide koken in de eigentijdse Franse geest die door chefs als Alain Ducasse, Pierre Gagnaire en Michel Bras de laatste decennia werd uitgetekend. Met Burlat heeft Chabbert verder gemeen dat ze beiden productgerichte chefs zijn: het is de kwaliteit van het product die het gerecht smaak en vorm geeft – de chef is daarin een instrument.

 

Chabbert is een volgeling van Alain Ducasse en werkte onder meer in sterrenzaken als Shangri-La en Restaurant Pétrus (**) in Hong Kong en Louis XV (***) in Monaco. Naast Dôme neemt hij ook de iets verderop gelegen visbistro Dôme sur Mêr over.

Dôme, Grote Hondstraat 2 – 2018 Antwerpen – Tel 03 239 90 03 – www.domeweb.be – Gesloten op zondag en maandag
Dôme sur Mer, Arendstraat 1 – 2018 Antwerpen – Tel 03 281 74 33 – Alle dagen open