Een goeie week geleden won Luc Sels de rectorverkiezingen aan de KU Leuven en dat is niet de enige omwenteling in de studentenstad. Het restaurant de Faculty Club onderging een volledige metamorfose en gaat nu door het leven als Cum Laude. En met een nieuwe naam komen er nog heel wat andere innovaties.

 

Het gebouw van Cum Laude is geklasseerd werelderfgoed van UNESCO. De make-over moet de unieke, historische karakteristieken meer in de kijker zetten. Lichte kleuren contrasteren met het houten vakwerk, wandverlichting moest plaats maken voor eigentijdse kunstwerken in samenwerking met Luca, School of Arts. Zowel de onthaalruimte, lounge, bar, bibliotheek als het restaurant kregen een serieuze herwaardering.

 

Tot voor kort werkte Faculty Club altijd samen met Lieven Demeestere van sterrestaurant Arenberg. Maar vanaf nu staat Cum Laude volledig op eigen benen. Chef en vaste waarde Lars Vleminckx blijft met souschef Wout Grevendonck aan het fornuis staan.

Het team kreeg wel versterking in de vorm van chef Tom Vanhoegaerden. Het keukenteam zal voortaan rechtstreeks door directeur Peter Herbiest aangestuurd worden. Samen zullen ze maandelijks een nieuwe kaart, vegetarisch menu én wekelijkse suggesties voorstellen.

 

Een aangename setting en vernieuwend tafelen, zover zijn we al. Maar ook andere randfacetten krijgen vanaf nu extra aandacht. De drankenkaart kreeg een Belgisch tintje. Champagnes en mignardises voor bij koffie of thee worden nu op een fraaie trolley aan tafel aangeboden. Voor passende muziek zorgt musicologe en Klara-muzieksamensteller Greet Van ’t veld, om alle zintuigen aangenaam te prikkelen. Greet kwam in het decembernummer van Culinaire Ambiance nog aan het woord om te benadrukken hoe belangrijk muziek is op restaurant en in welke hoge mate het de beleving kan beïnvloeden.

Klik hier voor meer info.