Niets zo ontspannend na een drukke, enerverende dag (op het werk) als een glas wijn dat je kunt delen met je huisgenoten. Maar wat als die huisgenoot een kat is? Een bedrijf uit Colorado heeft eraan gedacht en pakt uit met, inderdaad, kattenwijn!

Net als je denkt dat je álles al eens gehoord of gezien hebt, lees je dit: Apollo Peak, een bedrijf uit Colorado, heeft wijn voor katten ontwikkeld. Uiteraard niet alcoholisch, maar je pluizige viervoeter kan er net zo goed in een gelukzalige roes van raken.

Moscato (wit) en Pinot Meow (rood), zo heten de twee kattenwijnen. Druiven komen er niet aan te pas, fermentatie al helemaal niet. De drankjes worden gemaakt met water, kruiden en rode bieten – een kruidendrankje dus.

En wat katten daar dan precies aantrekkelijk aan vinden – of zouden moeten vinden? Wild kattenkruid, bij dierenliefhebbers beter bekend onder de Engelse naam catnip: nepeta cataria, een naar munt ruikende plant uit de lipbloemenfamilie, dat vaak in gedroogde vorm wordt gebruikt als vulling voor kattenspeeltjes, in een spray of als gedroogd kruid, dat je dan strooit op een plek waar je kat graag komt.

Hoewel er katten zijn die er niks aan vinden, gaan de meesten helemaal uit de bol en gaan ze ervan ‘trippen’. Voor zover wij weten is er niks schadelijk aan en is catnip ook niet verslavend, al kunnen katten (wanneer je er meerdere hebt) wel erg bezitterig doen als het om hun catnipspeeltje gaat.

Uiteraard laat je de meester des huizes die fijne Moscato of Pinot Meow niet uit een dom schoteltje drinken: Apollo Peak heeft een aangepaste coupe ontwikkeld waaruit je kat met klasse van z’n wijn kan sippen.

Rare jongens, die Amerikanen? Dan heb je het promotieclipje nog niet gezien, waarbij een Amerikaanse rapper de lof van de kattenwijn bezingt. Uiteraard willen we je dat filmpje niet onthouden.