Olé! Hoera! Voor een quasi perfecte paella hoeven we niet langer twee uur te vliegen, maar hooguit nog een uurtje rijden. Wie in Knokke resideert, heeft helemaal mazzel.

In El Fuego aan het casino: daar brandt sinds een paar maanden de lamp. Chef Diego Villa Ramirez, afkomstig van Barcelona, serveert er paella uit het boekje. Spaanse roots zijn geen waarborg op een waarachtige paella, maar deze man heeft de knepen van het vak in de vingers zitten.

Zijn bombarijst neemt alle smaak uit de pan op, balanceert tussen mals en krokante beet, en krijgt met de aangebakken korst of socarrat ook nog een umami boost. De paella wordt ook – zoals het hoort – eerst aan tafel gepresenteerd waarna de toplaag van de paella met  de tussenlaag en de kleverige korst wordt omgewoeld en op het bord geserveerd.

Ook zijn tapas en gerechten uit de houtskooloven zijn fijn gedefinieerd, hoog op smaak en met de beste producten vormgegeven. EL Fuego is dan ook de thuishaven van tal van chefs geworden. Ze komen hier op hun vrije dagen op adem, genieten van het uitzonderlijk talent van hun confrater, tanken energie en nieuwe moed, spreken zelfs van een vakantiegevoel en laten zich in positieve zin aanvuren. EL Fuego heeft zijn naam niet gestolen.

El Fuego, Canadasquare 20 – 8300 Knokke, Tel. 050 78 83 08 – www.elfuego.be – Gesloten op maandag