Chocolate World, een bedrijf gespecialiseerd in apparatuur voor de chocolatier, start een heuse chocoladeschool in Antwerpen. De Belgian Chocolate School staat open voor professionelen die zich willen vervolmaken maar ook foodies die willen leren experimenteren met chocolade kunnen er terecht.

De pas opgestarte Belgian Chocolate School is een initiatief van Chocolate World, een bedrijf gespecialiseerd in alle hardware die nodig is, of van pas kan komen, bij het verwerken van chocolade.

De lessen staan open voor iedereen, ongeacht leeftijd, vooropleiding of wat dan ook. Zowel de chocolatier die bepaalde technieken nog beter onder de knie wil krijgen, als de hobbykok die z’n eigen chocoladecreaties wil maken, vinden zeker hun gading in het lessenpakket.

Het lessenpakket bevat 12 cursussen, waaruit de cursist zelf zijn of haar programma kan uitkiezen volgens de eigen interesses en niveau. Zo zijn er introductiecursussen, maar kun je ook de fijne kneepjes van het vak leren, van handmatig tempereren en moduleren tot beeldhouwen in chocolade, enroberen, decoreren en het creëren van pralinevullingen.

De school werkt op maat van de cursist: dat betekent niet alleen dat je zelf vrij kunt kiezen uit het standaardaanbod, maar ook dat de lessen zélf ook aangepast kunnen worden aan de noden van de cursist.

 

De cursussen worden gegeven door Bram HULLEBROECK: hij is niet alleen een topchocolatier (bekend van z’n chocoladereplica’s van onder meer het Brusselse stadhuis en de Tower Bridge), maar tevens ook een ervaren lesgever.

De cursussen duren 2 of 3 uur, voor €150 tot €225, al kan dat oplopen in functie van de gebruikte ingrediënten.

Maar kun je, als hobbykok die een introductieles gevolgd heeft, nadien ook thuis aan de slag? Zeker, zo zeggen ze bij de Belgian Chocolate School. Voor minder dan €500 stel je immers al een degelijke beginnersinstallatie samen met smeltketel, vormen, thermometer, schrapers en noem maar op.

Belgian Chocolate School, Smallandlaan unit 2 – 2660 Hoboken – Tel. 03 216 44 27 – www.belgianchocolateschool.com