Hier alvast een voorproefje van wat Culinaire Ambiance allemaal te bieden heeft in het zomernummer, dat vanaf dinsdag 27 juni in de winkel ligt!

Word een echte pitmaster

De gasten van ‘Black Smoke’ geven deze maand een heleboel tricks over hot & fast grillen, oftewel ‘klassiek’ barbecueën. Hendrik Dierendonck legt je haarfijn uit hoe je een varkentje onder handen neemt en chef Anthony Snoeck van Carcasse voorziet de recepten. Om af te sluiten vind je nog een heleboel wijntips voor die BBQ op zwoele zomerdagen. Alain Bloeykens speelt in ‘Tips van de sommelier’  met rund op de grill en… roséwijnen.

 

Zomerse citroen

Deze maand geen plek voor zure muilentrekkers. Of toch… Want de citroen staat tot drie keer centraal, al is hij zoeter dan je denkt. Peter Goossens gaat met zoet gekonfijte citroen aan de slag. En in de gloednieuwe rubriek ‘Bij de banketbakker’ verklapt Paul Coninckx van Bakkerij Michel Dellafaille in Schilde ons het geheime recept voor crème citroentaart. Ten slotte toont Peppe Giacomazza in ‘Het maandmenu’  hoe je met verse citroenen en limoncello heerlijke gelato serveert.

 

Aan tafel bij toppers

En het blijft niet bij één nieuwe rubriek. In ‘Aan tafel bij toppers’ schetsen we een beeld van het actuele keukenrepertoire van markante chefs. Getalenteerde persoonlijkheden die meestal een apart en bijzonder parcours hebben afgelegd om zo in het culinaire landschap een opmerkelijk verschil te maken. François Geurds van FG restaurant in Rotterdam en Sang-Hoon Degeimbre van L’air du temps bijten de spits af.

 

Vive l’AIRrepublic als Uitsmijter

Te bijzonder voor een Gewikt & Gewogen. Te apart voor een recensie. Het nieuwe geesteskind van de Meester uit Sluis smaakte immers meer als een briljant statement. En vooral ook naar meer.

 

En verder nog

Meer dan 35 recepten
Nieuwe rubriek! Bij de banketbakker
Expert aan het woord: Maxime Willems
Op stap in Arosa
Op bezoek bij Lande 12, deel 2
Made by Wout: aubergines
Snuit tot staart: varken op de BBQ
Restaurantrecensies uit binnen- en buitenland
Tips van de sommelier bij rund op de grill
NorthSeaChefs: zeeduivel
Signatuurgerechten van Stéphane Buyens
NostalGuy
10 x wijn: ‘Out of the box’
Black Smoke
Lekkers van de Lady Chef
Pit met Peter: gekonfijte citroen
Het maandmenu: 3 x 4-gangenmenu