Geen imposante foodtrucks, geen pleiade aan Michelinchefs… gewoon een kleinschalige markt waar jonge, hippe ondernemers hun duurzame en artisanaal gemaakte producten voorstellen. De pop-up Honest Summer Market strijkt dit weekend neer in Gent; later komen ook Antwerpen en Luik aan de beurt.

De Honest Summer Market is een pop-upevenement waarbij jonge ondernemers, waarvan sommige niet eens een ‘echte’ winkel hebben omdat ze hun goederen alleen maar online en via sociale media verkopen, de kans krijgen die in een traditionele marktformule aan te bieden.

Dit weekend strijkt de markt neer aan de Gentse Braempoort, het weekend van 8 en 9 juli staan de kraampjes van de Honest Summer Market opgesteld op Plein Publiek in Antwerpen en op 26 en 27 augustus is  het station van Luik-Guillemins aan de beurt.

Bij elk van deze pop-upmarkten draait het om artisanale en duurzaam gemaakte producten door jonge, lokale ondernemers in een gezonde mix van fashion tot food met alles daartussen. De standhouders werden speciaal geselecteerd door de drie ambassadeurs; voor Gent is dat blogster Eva MOUTON, voor Antwerpen ex-Hooverphonic Naomi WOLFS en voor Luik blogster Charlotte MAQUET.

Dit zijn de foodgerelateerde stands in Gent:

NUNCHI: Eethuisje met gerechten in Bento-boxstijl,een typisch Aziatische formule waarbij een lunchbox wordt samengesteld met een bepaalde verhouding tussen koolhydraten, groente en proteïnen.

MADAM BAKSTER: ‘Guiltfree’ taarten, zonder geraffineerde suiker, dierlijke producten en artificiële smaak- of bewaarmiddelen.

WONKY SPREADS: Zero waste groentedips.Wonky gaat aan de slag met ‘misvormde’ groenten (die vanwege hun afwijkende vorm niet verkoopbaar zijn) en delen van groente die vaak weggegooid worden maar toch perfect bruikbaar zijn (de stronk van broccoli, het groen van prei…)

THE POP SHOP: Gezonde, frisse en smaakvolle ijslolly’s met zero bullshit.

In Antwerpen is slechts één foodkraampje voorzien. TARTELIES maakt gezonde, glutenvrije taarten en desserts. Het programma voor Luik is nog niet bekend. Wel zal op elk van de drie markten ook HONEST worden voorgesteld, een pas gelanceerde natuurlijke frisdrank die vanuit de Verenigde Staten is overgewaaid.

HONNEST SUMMER MARKET GENT, Braempoort – Brabantdam 33 – 9000 Gent – 1 en 2 juli, van 11 – 19u.

HONNEST SUMMER MARKET ANTWERPEN, Plein Publiek – Van Craesbeeckstraat 33 – 2000 Antwerpen – op 7 en 8 juli, van 11 tot 18 u

HONNEST SUMMER MARKET LUIK,  Station Luik-Guillemins – Place des Guillemins 2 –  4000 Luik – op 26 en 27 augustus, van 11 tot 19 u