De Belgische brouwerij De Poes behaalde een zilveren award op de 25ste editie van de Australian International Beer Awards (AIBA), een grote jaarlijkse competitie waar zowel bieren op fles als op vat beoordeeld worden. In 2017 namen 355 brouwerijen deel, goed voor 2042 inzendingen.

 

In de categorie Blonde (Best Belgian / French Style Ale) scoort De Poes Blond een tweede plaats. Het gaat om een ongefilterd bier (8% vol.) van hoge gisting met nagisting op fles. De Poes Blond is een fruitig bier met toetsen van bloemen, citrus en een mooie bitterbalans.

 

“Om continu te kunnen verbeteren, onderwerpen we De Poes regelmatig aan diverse tests. En wat is leerrijker dan een onafhankelijke jury die blind diverse bieren proeft en vergelijkt. De erkenning betekent veel voor ons”, zegt een trotse Stijn David, oprichter en brouwer van Brouwerij De Poes. Brouwerij De Poes werd opgericht in 2014 en beschikt sinds 2016 over een eigen microbrouwerij in Tielt. Na brons op de International Beer Challenge 2016 en zilver op de World Beer Challenge 2016 is dit een derde internationale erkenning op korte tijd.